• Shopping cart is empty.

Få en pris nu - ring 22 93 81 82

Tips og tricks

Kan du bruge dine egne træer som flis til jorddække i haven

Saturday, May 11, 2013

Du kan fint bruge dine egne træer og buske til bunddække, men det kræver en kraftig flishugger og en god portion tålmodighed hvis du selv vil sørge for flishugningen. Ofte kan en hobby flishugger kun klare små grene. Det professionelle udstyr jeg bruger hos Mikkelstræfældning klarer grene på op til 20 cm i diameter, og flisen  kan produceres  meget hurtigt.

Flis som jorddække

Jorddække er et lag af organisk materiale af forskellig art, der lægges ud på jorden i blomsterbede, køkkenhave og under frugttræer. Jorddække kan nedsætte vandfordampningen fra jorden omkring planterne,  kvæle fremspiret ukrudt og forhindre nyt i at spire frem og dækningen kan beskytte jordoverfladen mod erosion. Jorddækning med tilført organisk materiale kaldes også for brunt jorddække, i modsætning til grønt jorddække af levende planter.

Flis er godt nok i frugthaven

Barkflis indeholder en del plantenæringsstoffer blandt andet kalium som frugttræerne har meget brug for i forbindelse med frugtudviklingen. 

Specielt træflis lægger under omsætningen beslag på kvælstof i det øverste jordlag, så planterne kan blive underforsynet. Med mindre man direkte ønsker at begrænse træernes vækst, skal man samtidigt med udlægning af træflis tilføre kvælstofgødning.  Under buske og træer er det i de senere år blevet meget almindeligt at dække med træflis og barkflis hovedsageligt for at holde ukrudtet nede.

 

Kilde: Tips fra DR - Skrevet af Lars jacobsen

http://www.dr.dk/tips-fra-dr/tips-og-raad/seernes-have/haveraad/saadan-bruger-du-jorddaekke-i-haven.htm

Professionel flishugning 

Bestil Mikkelstræfældning til fældning af træer, eller flishugning af træer og buske du selv har fældet.